У «Газпромі» підрахували газ, що поставляється в «ЛНР/ДНР»

Читать на русском
Річний обсяг поставок природного газу в Україну в 2015 році склав в 7,827 млрд куб. м. Укртрансгаз, в свою чергу, повідомляє про отримання від Газпрому 6,118 млрд куб. м газу в 2015 році. В результаті різниця становить 1,709 млрд куб м.

У 2015 році «Газпром» поставив на тимчасово окуповану територію Донбасу 1,7 млрд куб. м газу.

Згідно зі звітом компанії, минулого року російський монополіст поставив на територію окупованих районів Донецької та Луганської областей 1,7 млрд куб. м газу за ціною $186 за тисячу кубометрів, повідомляє «Слово і Діло».

Річний обсяг поставок природного газу в Україну в 2015 році склав 7,827 млрд куб. м. «Укртрансгаз», своєю чергою, повідомляє про отримання від «Газпрому» 6,118 млрд куб. м газу в 2015 році. В результаті різниця становить 1,709 млрд куб. м, при цьому велика частина цього обсягу – 818 млн куб. м – припала на четвертий квартал 2015 року.

Ціна газу, що поставляється на непідконтрольних Києву території Східної України, становить $317,874 млн.

Раніше «Газпром» стверджував, що за підсумками дев'яти місяців українська сторона заборгувала йому «за поставки газу на південний схід України близько $256,5 млн». У звіті за четвертий квартал рядок про цей борг відсутній.

«Газпром» хоче постачати газ на Донбас за окремим контрактом«Газпром» пропонує провести спеціальні переговори про можливість укладення окремого прямого контракту на поставку газу на південний схід України

Відзначимо, що НАК «Нафтогаз України» припинив подачу газу на непідконтрольні території 18 лютого 2015 року з причини «численних пошкоджень газотранспортної інфраструктури». Росія зголосилася забезпечити окуповані території газом, але Київ відмовився за нього платити.

Нагадаємо, що ціни на газ в контракті з Україною прив'язані до середньоквартальної ціни на нафту. Відповідно до формули, на цю мить ціна газу зі знижкою становить $212 за тисячу кубометрів, якщо в I кварталі ціна на нафту протримається на рівні $30, в II кварталі ціна на газ для України впаде приблизно до $185 за тисячу кубометрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: