Ірак та Іран готові підтримати заморозку видобутку нафти

Читать на русском
Тегеран і Багдад мають намір підтримати заморозку видобутку нафти на рівні січня 2016 року.

Уряду Іраку та Ірану планують приєднатися до ініціативи Росії, Саудівської Аравії, Катару та Венесуели щодо заморожування видобутку нафти на рівні січня поточного року.

Завтра, 17 лютого, до переговорів між ключовими нафтовидобувними державами приєднуватися Іран та Ірак. Як повідомляє Bloomberg, обидві країни готові підтримати заморожування видобутку нафти, предає «Слово і Діло».

Водночас Азербайджан, який не входить до ОПЕК, заявив про відсутність у нього планів заморожування рівня видобутку нафти.

РФ і ОПЕК домовилися про замороження видобутку нафтиЗаморожування рівнів видобутку не створює безпосередніх передумов до розвороту цін на нафту, але створює міцну основу для відновлення цін у другій половині року.

Нагадаємо, що сьогодні чотири країни – Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела – домовилися заморозити нафтовидобуток за умови, якщо інші виробники приєднаються до цієї ініціативи.

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Укрнафта» будує свій бюджет на 2016 рік на основі середньої ціни на нафту в $33/барель, тому падіння ціни «чорного золота» нижче цього показника спричинить проблеми в компанії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: