Москаль обіцяє «декомунізувати» Закарпаття в дуже стислі терміни

Читать на русском
Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль незадоволений темпами декомунізації топонімів у області.
Геннадій Москаль

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль звинуватив місцеву владу в затягуванні процесу декомунізації регіону та пригрозив перейменувати вулиці по-своєму.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Москаль написав на своєму особистому сайті.

Голова Закарпатської ОДА нагадав, що 22 лютого спливає запропонований законом термін, наданий місцевим радам на перейменування «комуністичних» вулиць, скверів і площ.

«Нзважаючи на те, що я неодноразово наголошував під час поїздок районами на необхідності виконання закону про декомунізацію, писав з цього приводу офіційні листи мерам і головам (останній лист надіслано на початку лютого), на Закарпатті все ще залишається маса вулиць Леніна, Дзержинського, Крупської, Кірова, Комсомольських, Радянських, Свердлова, Фрунзе тощо», – описав Москаль ситуацію в регіоні.

За словами губернатора, мери та голови сільрад масово саботують декомунізацію регіону. Він пообіцяв після закінчення наданого законом терміну перейменувати вулиці по-своєму.

«Після 22 лютого повноваження з перейменування вулиць переходять до голови облдержадміністрації, який протягом трьох місяців зможе здійснити декомунізацію топоніміки своїм розпорядженням. Попереджаю, що я церемонитися ні з ким не буду. Деяким «прокомуністичним» вулицям, провулкам, скверам і площам будуть повернені історичні назви, низка топонімів моїм розпорядженням будуть названі на честь загиблих на сході України героїв, а решту – Леніних, Крупських, Фрунзе тощо – я перейменую на власний розсуд. Усі вулиці Червоноармійські стануть вулицями Червоних ліхтарів, вулиці Чапаєва – вулицями Петьки й Анки, вулиця Корчагіна – вулицею Закарпатських корчагінців (це ті, що вино в корчагах возять), вулиця Будьонного – вулицею Анонімних алкоголіків, вулиця Дзержинського – вулицею Цапиної бороди тощо. Щодо вулиць Леніна я поки що не визначився», – пригрозив Москаль.

Рада перейменувала понад 160 населених пунктівДепутати Верховної Ради змінили назви більш ніж 160 населених пунктів відповідно до закону про декомунізацію.

Радикальність своєї заяви губернатор прокоментував так: «Декомунізація Закарпаття буде проведена в дуже стислі терміни. Людям, які отримають адреси з новими оригінальними назвами, або доведеться змиритися з ними, або ініціювати сесії місцевих рад та перейменовувати вулиці по-нормальному», – заявив глава ОДА.

На завершення Москаль зазначив, що проведення декомунізації не призведе до значних фінансових витрат і не створить незручностей для населення.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», депутати Верховної Ради змінили назви більш ніж 160 населених пунктів відповідно до закону про декомунізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: