Справа «діамантових прокурорів» невдовзі розвалиться – Касько

Читать на русском
На думку Віталія Каська, можна очікувати, що справи так званих діамантових прокурорів Корнійця та Шапакіна замнуть так само, як і справу проти Іванющенка.

Віталій Касько, який сьогодні заявив про відставку з посади заступника генерального прокурора України, вважає, що після його звільнення справа «діамантових прокурорів» Корнійця та Шапакіна розвалиться.

Про це він розповів журналістам у понеділок, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За словами Каська, справа Корнійця та Шапакіна була доведена до суду, але пізніше була відкликана через отримання нової підозри, однак на цьому етапі генеральний прокурор Віктор Шокін нібито забрав у Каська повноваження щодо розслідування цієї справи.

«Незважаючи на шалений тиск, ми виконали свою обіцянку. Слідство у справі за звинуваченням так званих «діамантових прокурорів» було завершено нами в листопаді минулого року, а четвертого січня 2016 року було направлено нами до суду для розгляду по суті. Проте тільки в лютому кілька днів тому нами було оголошено про нову підозру у вчиненні вимагання за обтяжуючих обставин. Йдеться про епізод щодо вимагання та отримання коштів зі сміттєвого бізнесу у власника компанії «Ніколсан», а потім і «віджимання» цього підприємства. Того ж дня, як генпрокурор Шокін видав наказ, яким просто ліквідував слідче управління Генінспекції й забрав у мене всі повноваження для того, щоб я не міг довести цю справу до кінця», – розповів Касько, додавши, що за кілька днів прокурори Генінспекції ГПУ були виведені за штат.

Крім того, прокуратура почала готувати ще 2 провадження проти Корнійця. Одне з них стосувалося коштів, з яких оплачувалося навчання його доньки в Лондоні, друге – джерел надходження вилучених у Корнійця діамантів.

«На підході у нас були ще два цікавих провадження щодо Корнійця. Одне з них – щодо незаконного збагачення, де вже зараз встановлено, що кошти, які сплачувалися за навчання Анастасії Корнієць у Лондоні становили понад 140 тисяч фунтів стерлінгів, тобто понад 200 тисяч доларів США. Чиї вуха стирчать за цією проплатою, я думаю, це питання часу. Це є цікавим для журналістських розслідувань», – зазначив Касько.

Разом із тим, на його думку, існує велика вірогідність, що всі ці справи після його відставки не набудуть продовження.

«Не виключено, що після мого звільнення ці провадження почнуть активно розвалювати. На жаль, останнє рішення суддів у справах щодо Іванющенка є підтвердженням того, що у ГПУ це виходить найкраще», – констатував він.

Нагадаємо, сьогодні Віталій Касько подав рапорт про звільнення, заявивши, що Генеральна прокуратура залишається незмінно корумпованим органом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: