Росія не має наміру віддавати контроль за кордоном на сході України – МЗС РФ

Читать на русском
Росія не буде віддавати контроль над кордоном на Донбасі, навіть якщо прикордонників будуть набирати з місцевого населення.

Російська сторона не має наміру передавати Україні контроль над державним кордоном на Донбасі.

Про це розповів статс-секретар – заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін в інтерв'ю журналу «Профіль», передає «Слово і Діло».

Відповідаючи на запитання, чи відповідає дійсності інформація про те, що Росія нібито готова повернути Україні контроль за прилеглою до російської території ділянкою кордону на Донбасі, але за умови, що прикордонники будуть набиратися з місцевого населення, Карасін, зокрема, відповів: «Ця інформація насправді не відповідає дійсності».   Карасін вважає, що в Мінському комплексі заходів чітко зафіксовані умови передачі східного кордону українській владі. «Відновлення українського контролю над відповідною ділянкою українсько-російського кордону може відбутися лише після завершення всеосяжного врегулювання кризи», – говорить Карасін.

За його словами, відновлення контролю України обумовлене необхідністю узгодження деталей з представниками «ДНР» і «ЛНР» у рамках Контактної групи всіх заходів, передбачених законом «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

«Твердо стояли й будемо стояти на необхідності неухильного виконання цієї вимоги та затвердженої в Мінську послідовності», – додав він.

Нагадаємо, що в Міністерстві закордонних справ України заявили про намір передати українсько-російський кордон на окупованій території Донбасу під контроль ОБСЄ до завершення виборів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: