Провальне рішення «Самопомочі»: реакція експертів на висунення Семенченка в мери

Читать на русском
Політолог проаналізував рішення «Самопомочі» висунути кандидатом в мери Кривого Рогу Семена Семенченка.
Василь Яблонський

Якби не війна та Революція Гідності, присутність Семенченка у ВР взагалі не видавалася б можливою.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Василь Яблонський, аналізуючи рішення «Самопомочі» висунути кандидатом в мери Кривого Рогу Семена Семенченка.

«Присутність у ВР таких кандидатур, які зараз дивним чином стають кандидатами в мери великого міста, за нормальних умов, якби не було військової агресії з боку РФ та революційних подій, була б узагалі неможливою», – зазначив Яблонський.

За його словами, висунення Семенченка в ВР було пов'язане з тим, що виборець ще не зовсім орієнтувався, хто є хто.

«Це людина, з якою пов'язаний також скандал навколо військових звань. У будь-якій іншій країні особа, замішана в такому репутаційному скандалі не могла б не те що висувалтися в мери, а мусила б скласти мандат. А у нас, на жаль, це все може відбуватися», – розповідає політолог.

Як підкреслив експерт, це більш ніж дивна позиція «Самопомочі». Очевидно, що за цим поданням існують якісь інші мотиви, що не обмежуються лише виборчою доцільністю чи прорахунком перемоги на виборах.

«Вся публічна діяльність, якщо він здійснюватиме її як кандидат, не додасть «Самопомочі» балів, навіть якщо станеться диво й Семенченко переможе. Звичайно, можна поставити галочку, що в них є ще один мер в Україні, але це дивне рішення», – переконаний Василій Яблонський.

Водночас політолог Констянтин Матвієнко вважає, що цим рішенням «Самопоміч» продемонструвала, що вичерпала як ресурс інтелекту, так і кадровий резерв.

Нардеп Єгор Соболєв пояснив рішення фракції так: «Семен Семенченко був мотором криворізького повстання з першого до останнього дня, і він точно готовий до війни, на яку там перетворюють вибори».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: