Мінфін проведе перерахунок соціальних виплат цього тижня

Читать на русском
Кабмін планує заощадити бюджетні кошти за рахунок виявлення шахраїв у сфері соціальних виплат. Сумлінним одержувачам допомоги побоюватися нічого.

У Міністерстві фінансів сподіваються на врегулювання з Мінсоцполітики та Кабміном розбіжностей щодо соціальних виплат.

Про це міністр фінансів повідомила на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Я твердо вірю, що Міністерство соціальної політики, як і будь-яке інше міністерство, яке здійснює витрати, не може саме перевіряти, чи правильно воно їх здійснює», – зазначила вона.

Міністр також нагадала, що на останньому засіданні Кабміну потрібні документи не були ухвалені, але попередила, що Мінфін продовжить наполягати на проведенні верифікації.

На її думку, одержувачам соціальних виплат нема чого боятися, оскільки верифікація може становити загрозу лише для виплат на користь шахраїв, для чого вона й проводиться. Для законних виплат вона не має жодного ризику. Також міністр нагадала, що верифікація соцвиплат передбачена Держбюджетом на 2016 рік, і Мінфін докладе всіх зусиль, щоб провести її якомога швидше.

Нагадаємо, що завдяки верифікації соцвиплат Мінфін планує заощадити 5 млрд грн. Соціальна підтримка буде надаватися лише тим особам, які реально її потребують, для чого міністерство планує перейти на систему адресних виплат соціальної допомоги.

Як повідомлялося раніше, Міністерство фінансів України в 2016 році має намір позичити 218 млрд грн для наповнення Державного бюджету України. Відомство має намір позичити на внутрішньому ринку 98 млрд 443,7 млн ​​грн, що становитиме 45,2% всіх запозичень. На зовнішніх ринках Мінфін позичить (з урахуванням запозичень за спеціальним фондом Держбюджету) 119 млрд 554 млн грн, або 54,8%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: