У МЕРТ спростували інформацію щодо обмеження руху українських перевізників в РФ

Читать на русском
У Мінекономіці заявляють, що розповсюджена інформація щодо обмеження Росією руху українських перевізників не відповідає дійсності.

Торговий представник, заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України Наталія Микольська спростувала інформацію щодо обмеження Росією руху українських перевізників.

Про це вона написала в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Принагідно зазначу, розповсюджена 13-14 лютого інформація про те, що РФ обмежила перевезення українських перевізників, не відповідала дійсності», – каже Микольська.

За її словами, єдине обмеження, яке діяло на території Росії щодо українських перевізників, – це транзит до Казахстану української продукції, що підпала під російське ембарго. Водночас є поодинокі випадки проблем із перетином кордону Росії українськими водіями.

Також Микольська повідомила, що сьогодні о 17 годині Кабінет міністрів на своєму засіданні розгляне питання щодо обмеження російського транзиту через Україну.

Закарпатці організували мобільні дозори для «полювання» на російські фуриЗаблокованою залишається тільки одна з чотирьох трас, якими можна потрапити до Закарпаття. Однак на інших дорогах чергують «мобільні блокпости».

Крім того, торговий представник України нагадала, що сьогодні відбудеться офіційний візит прем'єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу. За її словами, пройдуть двосторонні перемовини щодо інтенсифікації торговельних відносин, узгодження позицій щодо обмежень Росії, залучення інвестицій тощо.

Нагадаємо, що 25 січня набула чинності постанова Кабміну про обмеження пунктів пропуску, через які відбувається ввезення транзитних товарів російського виробництва на територію України. В зв'язку з цим, у чотирьох областях України розпочалася безстрокова акція щодо блокування російських фур.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: