Росіяни звинуватили «Нафтогаз» у крадіжці газу

Читать на русском
У російському Газпромі кажуть, що недорахувалися газу на 5,861 млн дол. після транзиту територією України.
Олексій МіллерФото: Коммерсантъ

Російський газовий монополіст «Газпром» подав до Стокгольмського арбітражного суду документи, що нібито підтверджують несанкціоноване «осідання» на території України газу, призначеного для транзиту в Європу.

Заява російської компанії до Стокгольмського арбітражу надійшла ще в жовтні, однак відомо про неї стало лише тепер, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«16 жовтня 2015 року ВАТ «Газпром» подало в арбітраж відгук на позов НАК «Нафтогаз України» та документи на обґрунтування своєї позиції, пред'явивши «Нафтогазу» зустрічну вимогу про оплату обсягів газу на суму 5,861 млн доларів, які несанкціоновано осіли на території України», – йдеться у звіті «Газпрому».

Демчишин пояснив, чому «Газпром» досі платить за транзит за старою ціноюДо укладення нового договору між «Нафтогазом» та «Газпромом» ціна на транзит російського газу територією України не зміниться.

Додамо, що НАК «Нафтогаз України» 13 жовтня звернувся до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з низкою вимог, зокрема щодо передачі контракту на транзит блакитного палива від «Нафтогазу» до «Укртрансгазу», адаптації його відповідно до вимог ЄС та компенсації за зниження обсягів прокачування.

Варто відзначити, що звинувачення в незаконному відборі газу від російської сторони в бік «Нафтогазу» пролунали вперше з 2009 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: