Мер Чернівців недооцінив кількість пільговиків, що потребують житла

Читать на русском
Перевірка обіцянки мера Чернівців Олексія Каспрука показала, що він не зміг забезпечити всіх пільговиків гарантованими їм законом земельними наділами.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук не зміг виконати свою обіцянку про забезпечення всіх чернівчан, що стоять на пільговому обліку, земельними ділянками.

Про це «Слово і Діло» довідалося, перевіряючи обіцянку, яку мер Чернівців дав 28 вересня минулого року.

Зокрема, тоді Каспрук пообіцяв, що міська влада зробить усе, щоб до кінця 2015 року усі учасники АТО та інші категорії пільговиків, які стали на чергу до містобудівного департаменту, отримали земельні ділянки. Станом на кінець вересня міська рада вже виділила на ці потреби 2 земельних масиви, на яких 170 учасників антитерористичної операції вже тоді отримали ділянки й мали змогу приступити до юридичних процедур оформлення.

Однак, як з’ясувало наприкінці минулого року «Слово і Діло», станом на 16 грудня 2015 року на окремому обліку було зареєстровано 1160 заяв учасників антитерористичної операцій на виділення земельних ділянок для будівництва житлових будинків та 152 громадян на пільговому обліку індивідуальних забудовників. В містобудівному департаменті Чернівецької міськради повідомили, що станом на 31 грудня 2015 року земельні зобов’язання перед учасниками АТО з боку влади міста виконані (ділянки були запропоновані всім військовим, хоча 702 з них іще не визначилися), а от забезпечити землею інших пільговиків не вийшло: за фактом зі 152 осіб пільгові ділянки отримали лише 19 чернівчан.

Цікаво, що в рейтингу відповідальності мерів обласних центрів України Олексій Каспрук посідає високе 7 місце, оскільки має у своєму активі 19 виконаних обіцянок із 47.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: