Путін розповів Обамі, яких кроків по Донбасу чекає від Києва

Читать на русском
Путін розповів Обамі, що, на його думку, виконання Мінських угод з боку Києва має полягати в узгоджених із сепаратистами змінах до Конституції й амністії.
Фото: Reuters

На думку російського президента, виконання Мінських угод з боку української влади полягає в «налагодженні прямого діалогу з Донбасом», амністії, узгодженій з «ДНР» та «ЛНР» конституційній реформі та введенні в дію положень закону про особливий статус окремих районів Донбасу.

Про це Володимир Путін заявив у телефонній розмові з президентом США Бараком Обамою, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кремля.

МЗС передасть кордон на Донбасі під контроль ОБСЄОБСЄ контролюватиме українсько-російський кордон на території «ДНР» і «ЛНР» до завершення виборів.

«Володимир Путін висловив надію, що київська влада зробить, нарешті, практичні кроки щодо якнайшвидшого виконання своїх зобов'язань, включаючи налагодження прямого діалогу з Донбасом, проведення амністії та конституційної реформи, узгодження з донеччанами і Луганська і введення в силу змін до закону про особливий статус», – йдеться в повідомленні прес-служби президента РФ.

Як відомо, постійні порушення режиму припинення вогню з боку сепаратистів фіксує не лише українська сторона, але й міжнародні спостерігачі. Так, 4 лютого заступник голови спостережної місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що на Донбасі існує ризик поновлення бойових дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: