Медведєв заявив про початок нової холодної війни між РФ і НАТО

Читать на русском
Російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв вважає, що на сьогоднішній день є всі передумови говорити про настання нової холодної війни між НАТО і РФ.
Дмитро Медведєв

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв вважає, що на сьогоднішній день є всі підстави говорити про настання нової холодної війни між НАТО і РФ.

Про це він сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«Залишається недружньою і закритою, за нашою оцінкою, політична лінія НАТО щодо Росії. Можна сказати і різкіше: ми скотилися за часів нової холодної війни», - заявив російський прем'єр.

НАТО планує збільшити кількість військових на сході Альянсу до 40 тисячЧерез російську агресію, а також війну в Сирії НАТО ухвалила рішення про збільшення сил швидкого реагування на сході Альянсу.

За його словами, у світі все частіше називають Росію найстрашнішою загрозою як для НАТО в цілому, так і окремо для Європи, а також для низки інших країн. «Знімають страшні фільми, в яких росіяни починають ядерну війну. Я іноді думаю: ми у 2016 сьогодні чи в 1962?», - зазначив Медведєв.

Він також заявив, що станом на сьогодні фактично обірвався діалог між Росією та Західною Європою з багатьох питань. «Були паралізовані механізми, які дозволяли своєчасно знімати взаємні стурбованості», - підсумував російський прем'єр.

На думку Медведєва, оцінка міжнародних відносин, зроблена Путіним на Мюнхенській конференції у 2007 році, виявилася навіть менш песимістичною, ніж картина сьогоднішнього дня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: