Яценюк визнав, що уряд провалив реформу середньої освіти

Читать на русском
Прем'єр-міністр Яценюк визнав, що реформувати середню освіту Кабінету міністрів поки не вдалося.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Кабінету міністрів не вдалося реалізувати реформу середньої освіти в Україні.

Таку заяву він зробив у ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1», пише «Слово і Діло».

Зокрема, коментуючи ситуацію із забезпеченням шкіл підручниками, Яценюк зазначив, що уряд зі свого боку передав місцевій владі кошти та повноваження для забезпечення середньої освіти.

«Ми як уряд взяли на себе 50% усіх бюджетних витрат на друкування підручників. Ми передали на місця доходи – не мільйони, а мільярди – плюс 40% доходів місцевих бюджетів. Ми домовилися: місцева владо, ми вам передали ресурс, але з ресурсом ми вам передали відповідальність. Половина відповідальності центральної влади, половина відповідальності місцевої влади. Тому що середня освіта в першу чергу є відповідальністю органів місцевої влади – мерів та обраних місцевих депутатів», – заявив Яценюк.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що пілотним проектом 2016 року стане створення нових регіональних шкілСказано 24 січня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

При цьому прем'єр визнав, що уряд ще має вибудувати оновлену систему початкової та середньої освіти.

«Нам не вдалася реформа середньої освіти. Саме тому разом з міністром і всім складом уряду зараз ключове завдання після проведеної реформи вищої освіти, де ми дали фактично незалежність вишам... треба формувати базу. Без бази в нас не буде якісної освіти, а база – це дошкільна, професійно-технічна та середня освіта – і це наш план на 2016 рік», – додав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, як уже писало «Слово і Діло», міністр освіти Сергій Квіт порадив батькам школярів, які не отримали підручники, звертатися з цим питанням до обласних адміністрацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: