Євросоюз закликав українську владу об'єднатися заради реформ

Читать на русском
Представництво Європейського Союзу в Україні виступило із заявою, в якій закликає українську владу до об'єднання заради спільної мети.

Європейський Союз закликав органи державної влади та всі політичні партії України з відновленими силами об'єднатися заради продовження процесу реформ.

Про це «Слово і Діло» дізналося з офіційної заяви представництва ЄС в Україні.

В Євросоюзі впевнені, що Україні «негайно необхідні конкретні та переконливі результати в боротьбі з корупцією».

«Одним із головних пріоритетів щодо цього є прозорість відбору та призначення керівників державних підприємств та їхньої фінансової звітності, а також кроків, що здійснюються для приватизації або ліквідації деяких таких підприємств відповідно до програми макроекономічної й фінансової стабілізації, узгодженої з міжнародними фінансовими організаціями», – вважають у представництві.

Яценюк визнав, що уряд провалив реформу середньої освітиПрем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Кабінету міністрів не вдалося реалізувати реформу середньої освіти в Україні.

«У цей вирішальний момент політичному керівництву України слід відкласти розбіжності та спільно зосередитися на подальшому виконанні плану реформ. Єдність на підтримку таких необхідних реформ має бути пріоритетом для всіх політичних сил», – заявляють представники ЄС.

Вони також нагадали, що Європейський Союз та його держави-члени надають значну фінансову й технічну допомогу Україні в процесі реалізації реформ і готові продовжувати цю роботу.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Кабінету міністрів не вдалося реалізувати реформу середньої освіти в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: