МЗС передасть кордон на Донбасі під контроль ОБСЄ

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України погодилося передати ОБСЄ тимчасово неконтрольовану ділянку державного кордону.

У міністерстві закордонних справ заявили про намір передати українсько-російський кордон на окупованій території Донбасу під контроль ОБСЄ до завершення виборів.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив заступник міністра, керівник апарату МЗС Вадим Пристайко в інтерв'ю «Європейської правді».

«Якщо ми пообіцяли, що проведемо вибори, внесемо конституційні зміни, не ініціюватимемо військові дії, як би нам не хотілося повернути назад свою землю, ми маємо виконати це. Але залишається відкритим питання, яким чином виконувати Мінські домовленості», – сказав Пристайко.

Також заступник міністра зазначив, що, згідно з мінським угодами, Україна отримає контроль над своїми кордонами в регіоні лише після завершення виборів.

«Так, це прикро чути, це проти всякої логіки, але що поробиш. Водночас може ж бути інший механізм контролю над кордоном, який дозволить провести чесні вибори. Нехай місія ОБСЄ отримає можливість дістатися кордону та контролювати його. Це саме той компромісний шлях, якого ми зараз вимагаємо, і я не бачу проблем для його реалізації», – прокоментував ситуацію Пристайко.

Як повідомляло «Слово і Діло», представник України в політичній підгрупі з переговорного процесу в Мінську Роман Безсмертний оголосив перелік вимог української сторони для проведення виборів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: