Держпідприємства у сфері енергетики збільшили прибуток на 16 млрд грн – Демчишин

Читать на русском
Енергетичні компанії України збільшили прибуток на 16 млрд грн. Кошти підуть на інвестиційні програми та дивіденди.

Державні підприємства, які перебувають у підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, в 2015 році збільшили прибуток на 16 млрд грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Пресу України».

«Підприємства збільшили чистий прибуток за минулий рік на 16 млрд грн. Це ті кошти, які підуть на інвестиційні програми та дивіденди. Мінфіну це суттєва підтримка. Ми завжди говорили, що державні підприємства збиткові, хочу вас переконати в іншому», – заявив у ході засідання комітету ВР України з питань економічної політики, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

За словами міністра, в прибуток вийшли такі підприємства, як ВАТ «Укртрансгаз», ВАТ «Укрнафта», ДП НАЕК «Енергоатом», ДП «НЕК «Укренерго», ВАТ «Укртранснафта», ВАТ «Укргідроенерго», ВАТ «Центренерго».

Як раніше повідомлялося, до кінця опалювального сезону Україна більше не збирається купувати вугілля в ПАР.

Нагадаємо, що Володимир Демчишин заявляв про неможливість приватизації державних вугільних шахт через величезне боргове навантаження на них.

Водночас очолюване Демчишиним відомство домовилося про постачання палива з шахт державної холдингової компанії «Львіввугілля» на теплоелектростанції «ДТЕК Західенерго» Ріната Ахметова обсягом 60-70 тис. тонн вугілля на місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: