На адмінкордоні з Кримом РФ розгорнула «Гради» та САУ – Лисенко

Читать на русском
Росія під виглядом військових навчань на території Кримського півострова задіяла 8,5 тис. осіб, 900 одиниць військової техніки, 200 літаків і вертольотів, та 50 кораблів.

Росія посилила військову присутність в окупованому Криму, розгорнувши реактивну та самохідну артилерію.

Про це на брифінгу повідомив представник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Країна-агресор продовжує напружувати ситуацію в східній Європі й насамперед у прилеглих до України територіях. У повну бойову готовність приведено війська південного та центрального військових округів Росії, підрозділи повітряно-десантних військ і транспортну авіацію», – зазначив він.

За його словами, РФ під виглядом військових навчань на території Кримського півострова задіяла 8,5 тис. осіб, 900 одиниць військової техніки, 200 літаків і вертольотів, і 50 кораблів. Також до Криму прибув начальник Генштабу ВС РФ генерал Герасимов.

«За оперативною інформацією, сьогодні вранці в безпосередній близькості до контрольованої Україною території окупанти розгорнули в бойові порядки РСЗВ «Град» (новітнього зразка на базі машини КамАЗ) і самохідні артилерійські установки», – додав Лисенко.

Як повідомлялося, Росія за час анексії змогла перетворити Крим на військову базу. РФ дала рік на те, щоб у Криму думками пристосувалися до її присутності на півострові та заспокоїлися.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: