Лисенко спростував інформацію про слідство щодо Саакашвілі

Читать на русском
Андрій Лисенко в коментарі Міхеілу Саакашвілі заявив, що розслідування проти одеського губернатора не проводиться.
Міхеїл Саакашвілі

Представник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко спростував інформацію про те, що Міністерство внутрішніх справ України зайнялося розслідуванням прецеденту з опублікуванням губернатором Одеської області Міхеілом Саакашвілі секретної військової інформації.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Лисенко сьогодні вранці написав на своїй сторінці в Facebook.

«Поява 10 лютого інтерв'ю зі мною в російському виданні «Новая газета» особисто для мене стало повною несподіванкою, оскільки записувалося ще 24 січня. Також здивував не повний обсяг, перекручена та акцентована на деякі питання його спрямованість», – сказав Лисенко.

«Чомусь спадає на думку, що матеріал спеціально «відлежувався» та опрацьовувався в редакції, чекаючи свого «зоряного часу». Який прийшов чомусь саме перед міжнародною конференцією з безпеки в Мюнхені. Там, де питання щодо протидії російській агресії проти України стоїть на першому місці», – додав спікер АТО.

Також Лисенко заявив, що нічого про розслідування проти Саакашвілі в інтерв'ю не говорив, і назвав інформацію про справу проти губернатора Одещини «качкою».

У Міністерстві внутрішніх справ також спростовують будь-яку інформацію про кримінальне провадження проти Саакашвілі. Як повідомило агентство «ЛІГА.net», про це заявив начальник прес-служби МВС Артем Шевченко.

«Лисенко сказав і помилився. МВС точно нічого не розслідує. Нацполіція може щось розслідувати з цього приводу», – сказав Шевченко.

Сам Саакашвілі також відреагував на інформацію про розслідування проти нього, що з'явилася в Мережі. На своїй сторінці в Facebook одеський губернатор висловив свою думку про ситуацію, що склалася, і назвав заяву Шевченка «переведенням стрілок».

«Щось пан Лисенко, який підпорядковується безпосередньо відповідному підрозділу Адміністрації Президента України, згадав про це майже через місяць після того, як я розповів про важкі умови служби на блокпостах у Маріуполі. Більше того, кілька днів тому до Києва викликали керівника СБУ в Одеській області Батракова й доручили йому розслідувати всі здійснювані нами проекти в Одесі», – написав Саакашвілі.

«Тобто одночасно СБУ, Міноборони та МВС отримали розпорядження взятися за мене та за нас. Нехай розслідують, чого немає – все одно не знайдуть. Думаю, це відповідь на наші Антикорупційні форуми й на те, що в найближчі дні наш рух збирається широко розгорнутися одночасно в усіх регіонах України», – вважає Саакашвілі.

Також глава Одеської ОДА назвав усіх, хто, на його думку, може бути причетним до розслідування проти нього, «злодійською шоблою» й заявив, що після повернення з Мюнхена зробить політичну заяву.

Нагадаємо, вчора російське видання «Нова газета» опублікувало інтерв'ю зі спікером АТО Андрієм Лисенком, в якому повідомлялося, що МВС нібито почало розслідування оприлюднення губернатором Одеської області Міхеілом Саакашвілі секретної військової інформації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: