ДФС перевірить академію Ківалова на предмет привласнення бюджетних коштів

Читать на русском
Фіскальна служба займеться перевіркою Одеської академії, яка належить народному депутату Сергію Ківалову.

Державна фіскальна служба в рамках кримінального провадження займеться перевіркою Національного університету «Одеська юридична академія», президентом якого є народний депутат Сергій Ківалов.

Про це в Facebook написав заступник генерального прокурора України, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, ця перевірка пов'язана з розслідуванням кримінального провадження, розпочатого за фактами привласнення бюджетних коштів та ухилення від сплати податків посадовими особами академії в 2010-2012 роках.

«Сьогодні Головне управління фіскальної служби України в Київській області починає позапланову перевірку фінансово-господарської діяльності Національного університету «Одеська юридична академія», – написав Сакварелідзе.

Заступник генпрокурора повідомив, що керівництво «Одеської юридичної академії» не сплачувало податки.

Одесою управляють кілька мафіозних кланів – СакварелідзеЗаступник генпрокурора, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе заявив, що окрім сепаратиста Олександра Ангерта, Одесою управляють ще кілька мафіозних кланів.

«У нас є підстави вважати, що керівництво університету ухилялося від сплати податків, взаємодіючи для цього з низкою фіктивних підприємств. Зараз прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво в цьому провадженні за ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 212 КК України», – заявив він.

Сакварелідзе також зазначив, що протягом останніх 15 років в цьому університеті не проводилося жодних перевірок, в тому числі податковою службою. За його словами, для проведення такої перевірки Одеська прокуратура задіяла Генпрокуратуру, а також звернулася за дозволом до Київського суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: