Мінагрополітики відзвітувало про обсяги продовольчого експорту

Читать на русском
Міністр агрополітики Павленко заявив про 11 млрд доларів валютної виручки чистими від продовольчого експорту.
Олексій Павленко

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко назвав поточні показники експорту українського продовольства.

Як повідомляє «Слово і Діло», глава Мінагропроду озвучив дані на засіданні парламентського комітету з питань економічної політики.

За словами Павленка, Україна досягає цьогоріч рекордних показників продовольчого експорту.

«Рекордна валютна виручка – 11 млрд доларів «чистими» від зернового експорту, рекордний експорт зернових – 35 млн тонн», – заявив міністр і додав, що на місяць вітчизняні підприємства відвантажують 4 млн тонн агропродукції.

Особливу увагу Павленко акцентував на тому, що на територіях Донецької та Луганської областей, вільних від окупації, вдалося зібрати сумарно 2,5 млн тонн зернових.

Також Павленко відзначив рекордний експорт м'ясо-молочної продукції, який склав 253 тис. тонн. Міністр зазначив також, що 9 країн відкриті для 100 українських підприємств м'ясо-молочної галузі, 10 підприємств працюють на постачання продукції до Євросоюзу.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», міністр Павленко висловив припущення, що в 2015-2016 маркетинговому році Україна експортує 36 млн тонн зернових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: