Закриття КПВВ «Мар'їнка» призведе до гуманітарної катастрофи – Лисенко

Читать на русском
Закриття КПВВ Мар'їнка створює передумови для виникнення гуманітарної катастрофи. Водночас бойовики не збираються припиняти спротив і готуються до наступальних дій.

Імовірне закриття КПВВ «Мар'їнка» через обстріли може стати передумовою виникнення гуманітарної катастрофи на неконтрольованих владою України територіях Донецької та Луганської областей.

Про це в ефірі «5 каналу» заявив представник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, передає «Слово і Дело».

«Є велика ймовірність того, що буде закритий КПП «Мар'їнка», якщо не припинять обстріл. Це якраз, дійсно, передумова для того, що на Донбасі може виникнути гуманітарна катастрофа. Це паралельний план, такий самий, як Росія використовує в Сирії», – підкреслив Лисенко.

За його словами, бойовики не збираються припиняти спротив і готуються до наступальних дій. «Жодних ознак того, що на Донбасі буде зменшення напруги, взагалі немає. Ми відчуваємо, що російські окупаційні війська, бойовики, найманці, вони проводять щільні тренування, причому тренування наступального характеру... Все відпрацьовується в дуже потужному графіку й цим керують російські офіцери», – зазначив Лисенко.

Нагадаємо, що Донецька військово-цивільна адміністрація розглядає можливість закриття контрольного пункту в'їзду-виїзду «Мар'їнка» за прикладом КПВВ «Зайцеве» через обстріли бойовиків.

Раніше повідомлялося, що голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука 2 лютого 2016 року пообіцяв, що закриє пункт пропуску в Станиці Луганській, якщо терористи й далі порушуватимуть домовленості про припинення вогню, однак свою обіцянку не виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: