Яценюк закликає закрити Лук'янівське СІЗО (доповнено)

Читать на русском
Прем'єр-міністр України вважає, що Київське (Лук'янівське) СІЗО має бути закрите через неприпустимі умови утримання. Він також вважає за необхідне змінити роботу слідчих ізоляторів.

Прем'єр-міністр України вважає, що Лук'янівське СІЗО в Києві має бути закрите через неприпустимі умови утримання ув'язнених.

Про це Арсеній Яценюк заявив під час засідання спільної колегії Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства юстиції України на тему: «Від нової поліції до нової юстиції та безпеки громадян», передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Той же Лук'янівський слідчий ізолятор, який був побудований ще за царської Росії, повинен бути закритий. Там умови, в яких не те що жити, там виживати неможливо», – сказав прем'єр-міністр.

Яценюк наголосив на необхідності змін у роботі слідчих ізоляторів і відходу від радянської системи виконання покарань. За словами прем'єра, «це система знущання над громадянином», якому ще навіть не винесено судовий вирок, і він перебуває під слідством.

Разом з тим, радник міністра МВС України Антон Геращенко повідомив на сторінці в Facebook, що Мін'юстом уже підготовлений проект продажу Лук'янівського СІЗО. На його заміну інвестор зведе новий комфортабельний слідчий ізолятор в районі Київської окружної дороги.

Нагадаємо, що 14 січня цього року в Лук'янівському СІЗО помер 35-річний чоловік родом із Переяслава-Хмельницького, що на Київщині. В Києві порушили кримінальне провадження за фактом смерті ув'язненого в стінах СІЗО за статтею «Умисне вбивство».

Відзначимо, що влітку 2015 року в управлінні Державної пенітенціарної служби України в Києві та Київській області запропонували побудувати новий Київський слідчий ізолятор на території Ірпінського виправного центру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: