У ГПУ бояться, що детективи ДБР нашкодять розслідуванню справ Майдану

Читать на русском
У Генпрокуратурі хочуть, щоб перед тим, як Державне бюро розслідувань отримає повноваження щодо справ Майдану, ВР змінила закон, що регулює його діяльність.
Фото: "AP"

Недосконалість закону про створення Державного бюро розслідувань може нашкодити розслідуванню справ щодо розгону та розстрілу Євромайдану.

Про це журналістам розповів начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Наближається 1 березня – дата набуття чинності закону про Державне бюро розслідувань. Враховуючи низку недоліків, які містить цей законопроект, і відсутність перехідного періоду, може настати критична ситуація для розслідування справ Майдану і справ високопосадовців, що неможливо допустити. Тому звертаюся до Верховної Ради, щоб негайно ухвалити зміни до цього закону, відтермінувавши його запровадження, щоб це негативно не позначилося на розслідуванні», – заявив Горбатюк.

Крім того, на думку представника ГПУ, без внесення правок до закону про ДБР Бюро неможливо буде зробити справді потужною правоохоронною структурою.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сьогодні заявив, що чекає від Президента та парламенту пропозицій щодо кандидатури директора ДБР.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: