Яценюк розповів про основні принципи роботи уряду в 2016 році

Читать на русском
Яценюк назвав основні принципи роботи Кабміну на 2016 рік. Серед них є й повна відповідальність міністрів за свою галузь.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що боротьба з корупцією, відсутність політичного втручання в роботу уряду, приватизація та реформа державного управління є основними принципами роботи Кабінету міністрів цього року.

Про це він заявив під час засідання спільної колегії Міністерства внутрішніх справ та Міністерства юстиції, повідомляє «Слово і Діло».

«Це повна нетерпимість до корупції у всіх сферах. Це повна нетерпимість до політичного втручання та закулісної політики в країні. Це чесна й прозора приватизація та призначення політично незалежних директорів у державні компанії, як ми зробили в компанії НАК «Нафтогаз України». І це стосується інших 60 найбільших державних компаній», – наголосив Яценюк.

За його словами, також важливим принципом роботи уряду є повна відповідальність міністра за свою галузь. Прем'єр зауважив, що кожен міністр має не просто виконувати програму дій, але й прямувати шляхом змін у країні.

Порошенко та Яценюк зустрінуться з послами країн, які підтримали АбромавичусаПрезидент із прем'єром зустрінуться з послами країн «великої сімки», щоб обговорити ситуацію в українському уряді.

«Для того, щоб ці принципи стали реальністю, нам необхідна повна та всебічна підтримка українського парламенту, українського Президента і – я переконаний, що Президент поділяє ці принципи – відкритий і чесний діалог із суспільством. Політичні ігрища, які відбуваються останнім часом, надто дорого можуть коштувати для країни. Йдеться не про персоналії – йдеться про цінності та майбутнє держави», – сказав Яценюк.

Крім того, глава Кабміну заявив, що якщо Україна продовжить зміни, які відповідають цим принципам, то західні союзники й надалі допомагатимуть країні з реформами. Він також зазначив, що нинішня політична криза є шансом, яким потрібно скористатися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: