Експерт розповів, хто допоможе Путіну продовжити війну на Донбасі в 2016 році

Читать на русском
Конфліктолог-міжнародник проаналізував дані розвідки США про те, що у 2016 році РФ не здасть своїх позицій щодо Донбасу та розширюватиме коло союзників у Євразійському регіоні.
Григорій Перепелиця

Мінські угоди – це спосіб примусу України до капітуляції, просто все розтягнуто в часі та має латентний характер.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Інституту зовнішньої політики Григорій Перепелиця, аналізуючи інформацію розвідки США про те, що РФ у 2016 році постарається розширити коло союзників серед сусідів у Євразійському регіоні та, незважаючи на економічний спад, продовжить агресію в Україні.

«Складається так, що Казахстан нібито співпрацює з нами, але, по-перше, лише поки це стосується його економічних інтересів, а по-друге, поки йому дозволяє Путін. У військово-політичних питаннях Казахстан нас не підтримує, тому не потрібно тішитися надіями. Білорусь і Казахстан фактично є військовими союзниками Росії й з цього питання не варто мати жодних ілюзій», – пояснив спеціаліст.

«Безумовно, РФ хоче залучити Китай. Їхня ставка – Китай, Індія та Іран», – додав Перепелиця.

«Китай переслідує власні інтереси. Він використовує Росію як певний балансир в реалізації цих інтересів, в тому числі й щодо США. Китай ніколи не розглядав себе в статусі союзника якоїсь держави. Навіть коли був Мао Цзедун, союз із Радянським Союзом був тимчасовим і необхідним для зміцнення економіки Китаю, а також для отримання ядерної зброї від СРСР», – розповів експерт.

Щодо України, то, за його словами, Путін в цій війні поставив чіткі цілі – знищення України як держави та українців як нації.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народуСказано 18 червня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

«Це головна мета війни, яку розв'язала Росія проти Україна, і Путін від неї не відступить. Бойові дії триватимуть. Періодично буде ескалація з боку РФ, щоб примусити Україну капітулювати або через зміни до Конституції, або через інші механізми руйнування української державності», – переконаний Григорій Перепелиця.

Резюмуючи, він додав, що Мінські домовленості – це канал примусу України до капітуляції.

Нагадаємо, ще в 2014 році Президент України Петро Порошенко запевнив, що його мирний план буде реалізований на Донбасі та пообіцяв, що Україна переможе в цій війні завдяки величезній підтримці народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: