Яресько прокоментувала заяву директора-розпорядника МВФ

Читать на русском
Яресько підтримує заяву Лагард щодо прискорення реформ в Україні, в тому числі у сфері боротьби з корупцією.

Міністр фінансів України Наталія Яресько прокоментувала заяву директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард щодо ризиків припинення програми фінансування країни.

Заява Лагард є сигналом для прискорення реформ, повідомила вона під час звіту на засіданні парламентського комітету з питань економічної політики, інформує «Слово і Діло».

«Сьогоднішня заява МВФ, на мою думку, просто підкреслює потребу в прискоренні всіх реформ. Я бачу, що це є підкресленням того, що транші не дають без реформ. Потрібне прискорення реформ, а не гальмування», – зазначила Яресько.

Також міністр фінансів додала, що необхідно продовжити успішно працювати у вибраному руслі та прискорити реформи. За словами Яресько, на 2016 рік планується отримати від міжнародних донорів 8-10 млрд доларів.

Пайєтт назвав умови продовження американської допомоги УкраїніПосол США в Україні Джеффрі Пайєтт закликав українських політиків повернутися на важкий шлях реформування країни.

«У нас у планах отримання від 8 до 10 млрд доларів цього року на бюджетні та інвестиційні потреби. В тому числі, це 5,8 млрд доларів від МВФ, від США – 1 млрд доларів через кредитні гарантії. Частина цих коштів не йде до Бюджету, не йде до резерву, але від ЄБРР, від Світового банку та від Польщі це вже йде до інвестиційних проектів», – зазначила вона.

Нагадаємо, сьогодні директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що програма фінансової допомоги Україні перебуває під загрозою. За її словами, фінансову допомогу можуть призупинити в разі відсутності результату в проведенні реформ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: