Секретар енергетичного комітету ВР вимагає відкликати ліцензію «Укрнафти»

Читать на русском
За наявності заборгованості перед Держбюджетом, яка щодня лише зростає, ПАТ Укрнафта не має законних підстав далі використовувати державні природні ресурси.

Народний депутат і секретар комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Вікторія Войціцька подала до Держгеонадр депутатське звернення з проханням призупинити дії ліцензій ПАТ «Укрнафта».

Про це народний депутат повідомила на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Разом із колегою Андрієм Журжієм надсилаємо до Держгеонадр депутатське звернення із проханням вжити відповідних заходів для призупинення дії спецдозволів, наданих ПАТ «Укрнафта», – пише Войціцька.

За її словами, за наявності заборгованості перед Держбюджетом, яка щодня лише зростає, ПАТ «Укрнафта» не має законних підстав далі використовувати державні природні ресурси. «Держава в особі ДФС і Держгеонадр має всі підстави, щоб позбавити ПАТ «Укрнафта» спеціальних дозволів на користування надрами, – додала Войціцька.

Разом з тим, експертні кола негативно ставляться до подібних ініціатив законодавців. «Я категорично проти зупинення дії ліцензій «Укрнафти». Це призведе до зупинки видобутку й погіршить фінансове становище компанії», – вважає директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн.

Куюн вважає головною проблемою «Укрнафти» те, що прибуток йде не до Бюджету країни, а виводиться в офшори за допомогою фіктивних договорів під контролем менеджменту, пов'язаних із акціонерами банку «Приват». «У проблем «Укрнафти» є прізвища – Пустоваров, Долина, Кущ. Є й проблема на прізвище Роллінз, який продовжує спостерігати, як гроші з контори витікають на закупівлю металобрухту, сигарет, феросплавів та інших дурниць», – говорить Сергій Куюн.

Раніше глава правління «Укрнафти» Марк Роллінз заявляв, що компанія може збанкрутувати, якщо світові ціни на нафту впадуть нижче $25/барель. Крайній ціновий поріг беззбиткової роботи – $30/барель.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: