РФ за час анексії змогла перетворити Крим на військову базу – експерт

Читать на русском
Експерт проаналізував інформацію про те, що Туреччина розглядає варіанти поставок зброї в Україну.
Іван Якубець

Туреччина має сильну армію й дозвіл НАТО на поставки зброї їй не потрібен, але питання в тому, яку саме зброю вона погодиться надати Україні.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив воєнний експерт Іван Якубець, аналізуючи інформацію про те, що Туреччина розглядає варіанти поставок зброї в Україну.

«НАТО ухвалило норму про те, що кожна країна має право самостійно вирішувати, кому надавати військову допомогу, тому Туреччина може надати нам ту зброю, яку вважатиме за потрібне. РФ продає зброю сотням країн світу й нікого це не хвилює. Туреччина має потужну армію, але питання в тому, що вона може поставляти нам. У кожному разі, надання зброї не вплине на ескалацію», – пояснює експерт.

Як зазначив військовий, ситуація з Кримом дуже складна.

«РФ дала рік для того, щоб в Криму думками пристосувалися до її присутності на півострові й заспокоїлися», – підкреслив він.

Чи вплутається Туреччина у війну з РФ? Думка експертаЕксперт проаналізував заяву Ердогана про готовність до будь-якого варіанту розвитку подій в Сирії та визнання Путіна окупантом.

«Зараз Росії потрібні найманці для проведення операції в Сирії, й діятиме РФ так, щоб виконати всі свої завдання. Тих, хто не буде підкорятися, будуть просто судити або переслідувати. Крим давно перетворений на військову базу РФ. Україна скоротила це питання до меж Севастополя, але з анексією Криму РФ за півроку розгорнула там військову базу», – розповідає Іван Якубець.

«Насправді, Крим просто нашпигований зброєю та військовими частинами», – додав він.

Сьогодні голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що військкомати окупованого Криму оголосили мобілізацію резервного складу.

Нагадаємо, що МЗС України заявило про необхідність залучення Туреччини до формату «Женева плюс» у переговорах щодо Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: