Подаючи заяву про відставку, Пивоварський був більш чесним, ніж коли відкликав її – експерт

Читать на русском
Олександр Демʼянчук

Зараз уряд хоче показати, що міністри на чолі з нинішнім прем'єром просто незамінні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Дем'янчук, аналізуючи позицію міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, який відкликав свою заяву про відставку та висунув низку вимог.

«Рік пропрацювати, а потім робити заяви про те, що парламент поганий і заважав реформам, несерйозно. В 2004 році, під час Помаранчевої Революції, уряд був практично повністю блокований, але економіка працювала нормально й без катастрофічних подій. Уряд відіграє свою не тоді, коли контролює кожен гвинтик, а коли створені нормальні умови для функціонування суспільства, економіки. Цей уряд весь час керує в ручному режимі», – вважає Дем'янчук.

Щодо Пивоварського, то, на думку політолога, подаючи заяву про відставку, він був більш чесним, ніж коли відкликав її.

«Зрозуміло, що з цим прем'єром за цих умов зробити щось позитивне не було можливості, й він хотів просто зняти із себе відповідальність. Очевидно, що на нього також тиснули, як і на Абромавичуса. Мабуть, прем'єр та Президент провели активну роботу з міністрами, щоб вони повернулися. Тим паче, коли кажуть, що людина незамінна й саме вона може провести реформи, це змушує уявити себе справжнім реформатором», – розмірковує експерт.

До звіту Кабміну в коаліції ще може статися багато несподіванок – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо заяви Юрія Луценка про те, що в «БПП» готові й далі працювати з Яценюком за умови відсутності «битви партійних амбіцій» між прем'єром та більшістю.

За його словами, тим, хто ухвалює рішення, просто внутрішньо властиво в разі, якщо немає результату, звинувачиувати не тих, хто приймав рішення, а тих, хто їх виконував .

«Останні заяви – це певна демонстрація того, що ці міністри на чолі з нинішнім прем'єром є незамінними. Хоча це насправді й не так. Можна знайти людей, які будуть чесно виконувати свої обов'язки», – переконаний політолог.

Нагадаємо, в грудні 2015 року Пивоварський заявив, що подасть у відставку. Серед причин він озвучив низьку зарплату в міністерстві. Наразі однією з вимог міністр вказав заробітну плату в розмірі 25 тисяч гривень на місяць.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: