Перемога Тягнибока в суді не вплине на рейтинг Авакова – експерт

Читать на русском
Олександр Лємєновексперт в сфері антикорупційної політики, юрист

У подібних інцидентах головним є те, що політики звертаються до суду через необґрунтовані звинувачення.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів менеджер антикорупційної групи «Реанімаційного пакета реформ» Олександр Леменов, аналізуючи інформацію про те, що суд зобов'язав Арсена Авакова спростувати звинувачення проти Олега Тягнибока.

«Для відставки Авакова й без того вистачає причин. Сумніваюся, що перемога Тягнибока в суді над Аваковим на щось вплине. Єдиний позитивний аспект – те, що політики подають до суду один на одного за необґрунтовані звинувачення», – вважає Леменов.

За його словами, неприпустимо, щоб політики оперували недостовірними фактами чи власними припущеннями.

«У кожному з подібних інцидентів маємо акцентувати увагу на судовому розгляді відповідних звинувачень. При цьому, йдеться не про матеріальне стягнення, а саме про захист честі, гідності та ділової репутації публічних осіб», – переконаний він.

Водночас політолог Віктор Каспрук також вважає, що чиновники мають бути обережнішими у висловлюваннях.

«Інколи наші правлячі еліти діють так, ніби все їм буде «списано». Але цього не буде. Перед тим, як когось публічно звинувачувати, краще проаналізувати, чим це обернеться. Чиновники мають фільтрувати те, що вони говорять. Вони ж не просто між собою спілкуються, а озвучують певну інформацію на всю країну», – підкреслив політолог.

Нагадаємо, 31 серпня 2015 року під Верховною Радою протестували проти ухвалення в першому читанні президентського проекту змін до Конституції в частині децентралізації. Протести переросли в масові заворушення, в яких міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинуватив, зокрема, лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: