Тука не виконав обіцянку про закриття пункту пропуску в Станиці Луганській

Читать на русском
Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука не виконав свою обіцянку про закриття пункту пропуску в Станиці Луганській.
Георгій Тука

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука 2 лютого 2016 року пообіцяв, що закриє пункт пропуску в Станиці Луганській, якщо терористи й надалі порушуватимуть домовленості про припинення вогню. Однак свою обіцянку він не виконав.

Про це повідомляє «Слово і Діло», ґрунтуючись на результатах перевірки виконання цієї обіцянки.

3 лютого 2016 року протягом години терористи з 82-мм мінометів (близько 50 пострілів), автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляли опорний пункт українських військових у Трьохізбенці неподалік зруйнованого мосту. Вогонь вівся з боку Красного Лиману (підконтрольного так званій «ЛНР»).

Крім цього, близько 21:00 терористи з 82-мм мінометів обстріляли пішохідний пункт пропуску в Станиці Луганській. Більшість мін упало біля мосту в «сірій зоні», але деякі – поблизу переходу на українській стороні.

Георгій Тука вчергове підкреслив, що в разі повторення обстрілу пункт пропуску буде закритий.

Сьогодні, 9 лютого 2016 року, прес-служба Луганської військово-цивільної адміністрації повідомила, що 8 лютого з 12:40 до 13:20 незаконні збройні формування обстріляли околиці села Троїцьке Попаснянського району. Терористи здійснили п'ять пострілів із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів, але пункт пропуску в Станиці Луганській продовжує працювати.

Нагадаємо, в Донецькій області ухвалили рішення про тимчасове закриття контрольного пункту в'їзду-виїзду «Зайцеве» з 3 лютого 2016 року, тому що проросійські бойовики продовжують обстрілювати КПВВ із забороненого Мінськими угодами озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: