Нові ID-паспорти оформили вже 20 тисяч українців – ДМС

Читать на русском
Обіцяні міністром внутрішніх справ Аваковим пластикові паспорти громадянина України оформили вже 20 тисяч українців.

Державна міграційна служба України повідомила, що станом на 8 лютого нові паспорти громадянина України у вигляді пластикової ID-карти оформили близько 20 тисяч українців.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДМСУ.

«Станом на 8 лютого в Україні оформлено близько 20 тисяч паспортів громадянина України у формі картки. Близько 8 тисяч уже виготовлено», – повідомляє Міграційна служба.

У ДМС також відзначають, що «новий паспорт виготовляється у формі карти й містить електронний безконтактний чіп, завдяки якому українці незабаром отримають доступ до електронних сервісів».

Тимчасову недоступність нових документів для всіх громадян в ДМС аргументують тим, що інші категорії громадян отримають змогу оформити нові паспорти після набуття чинності законопроекту №3224, який Верховна Рада ухвалила в першому читанні.

Нагадаємо, 17 грудня 2015 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що в Україні з 11 січня 2016 року можна буде оформити внутрішній паспорт нового зразка у вигляді пластикової картки з електронним чіпом. Обіцянку свою міністр виконав – з 11 січня українці, які досягли 16-річного віку, можуть отримати паспорти нового зразка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: