Мінінформполітики України поширить ТБ-мовлення на окуповану Горлівку

Читать на русском
Торецьк (раніше Дзержинськ), що на Донеччині, отримав обладнання для трансляції українських телеканалів на території біля лінії зіткнення сил АТО та бойовиків, в тому числі й Горлівки.

Міністерство інформаційної політики розширює телевізійне мовлення на території біля лінії зіткнення сил АТО та бойовиків, в тому числі й на окуповану Горлівку.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

Мінінформполітики встановило в Торецьку (раніше Дзержинськ), що на Донеччині, обладнання для трансляції українських телеканалів на території біля лінії зіткнення сил АТО та бойовиків.

«Ми раді, що активно розвивається кабельне телебачення, відновлена ​​телевежа на горі Карачун зробить український сигнал ще потужнішим і якіснішим, в тому числі й у нас в Торецьку. Але особливо мене радує, що встановлення передавальної техніки, яку виділяє нам міністерство, дасть можливість дивитися місцевий телеканал і в окупованій Горлівці», – каже мер Торецька Володимир Слєпцов.

У повідомленні наголошується, що транслювання українського телебачення на окуповані райони може стати потужною контрпропагандою, а також джерелом достовірної інформації про те, що відбувається в регіоні.

Нагадаємо, що Петро Порошенко 26 грудня підписав редагований закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Законом передбачаються зобов'язання реформованих державних та комунальних друкованих засобів масової інформації щодо збереження мови видання. При такому підході ризик зменшення кількості видань державною мовою знижується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: