Активісти підрахували, скільки осіб перетнули у 2015 році лінію розмежування

Читать на русском
Громадські активісти проаналізували динаміку переміщення людей через лінію розмежування на Донбасі.

Громадське об'єднання «Фундація.101», ґрунтуючись на даних Держприкордонслужби, опублікувало кількість людей, які перетнули лінію розмежування в Донецькій та Луганській областях за 2015 рік.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт «Фундації».

Згідно з підрахунками Об'єднання, за минулий рік лінію розмежування перетнули 4 млн 49 тис. осіб.

Громадські активісти проаналізували динаміку переміщення людей через лінію розмежування на Донбасі.
Джерело: «Фундація.101»

За даними правозахисників, найбільша динаміка переміщення спостерігалася в січні, коли виїхало з окупованої території 238 тис. осіб, а в'їхало на окуповану територію 222 тис. осіб, в листопаді, коли виїхало – 292 тис., в'їхало – 323 тис., та в грудні 2015 року, коли виїхало – 321 тис., в'їхало – 254 тис.

У «Фундації» повідомляють, що на початку минулого року найбільше людей виїжджало з окупованої території (в січні різниця складала 16 тис. осіб), а наприкінці року динаміка стала зворотною – більше людей в'їхало на окуповану територію (різниця в листопаді – 31 тис., у грудні – 44 тис.).

Всього ж у 2015 році 49% осіб виїхали з тимчасово неконтрольованої території й 51% – в'їхали на непідконтрольні території.

Нагадаємо, через обстріл бойовиками контрольного пункту в'їзду/виїзду (КПВВ) в Мар'їнці 31 січня 2016 року в штабі АТО висловили намір закрити всі контрольні пункти вздовж лінії розмежування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: