Заява Абромавичуса може призвести до порозуміння у владі – Пивоварський

Читать на русском
Заява Абромавичуса про відставку струсонула еліти України й може призвести до діалогу навіть серед жорстких опонентів.

Заява Айвараса Абромавичуса призвела до кризи відносин України із зовнішнім світом, проте може привести й до концентрації зусиль в українському політикумі.

Про це заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський в інтерв'ю агентству «ЛІГАБізнесІнформ», передає «Слово і Діло».

Заява Айвараса струсонула політичну еліту України. Про це свідчать заяви послів, реакція МВФ та інших міжнародних фінансових організацій. Проте цей конфлікт може посприяти ухваленню конструктивних рішень і повернути за стіл переговорів навіть тих політичних лідерів, які мають кардинально протилежні позиції.

«Я бачив лише два варіанти розвитку подій. Перший – глибоку кризу, розпад уряду та перевибори. За такого сценарію можна було б очікувати ще більш різких заяв з боку міжнародного співтовариства й, можливо, скорочення фінансових програм. Другий сценарій, за яким ми прийняли рішення йти, – дати можливість політикам перезавантажитися й нарешті ухвалити важливі для країни рішення», – говорить Пивоварський.

Міністр інфраструктури підкреслив, що зараз той момент, коли є всі підстави для ухвалення рішень, про які говорять 20 років. «Зараз є реальна можливість переосмислити, що сталося, й запустити новий раунд очищення системи. Ми хочемо зробити політикуму сильне послання: хлопці, треба змінюватися, інакше просто втратимо країну», – вважає Пивоварський.

Нагадаємо, що 11 грудня Андрій Пивоварський заявив про рішення піти у відставку. Про рішення піти з Мінінфраструктури також оголосили перший заступник міністра Володимир Шульмейстер і заступник Володимир Омелян. Однак 4 лютого Пивоварський публічно відкликав заяву про відставку.

Минулого тижня, 3 лютого, міністр економрозвитку Айварас Абромавичус заявив про рішення подати у відставку. Він звинуватив найближчого соратника президента Ігоря Кононенка в блокуванні реформ і тиску при призначенні керівників держпідприємств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: