Пивоварський хоче запровадити відповідальність за невиконання коаліційної угоди

Читать на русском
Пивоварський закликає всі політичні сили досягти консенсусу та ухвалити важливі для країни рішення.

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський закликав запровадити відповідальність за невиконання програми коаліції.

Про це він сказав у інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ», повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, всім політичним елітам потрібно відійти від ігор і нарешті об'єднатися для ухвалення важливих для країни рішень. Пивоварський зазначив, що в разі продовження політичної кризи є можливість «втратити країну».

Водночас міністр назвав чотири умови, після виконання яких він відкличе свою заяву про відставку. Як і раніше, однією з головних умов є справедлива зарплата для держслужбовців.

«Друга (вимога – Ред.) – це створення нової програми коаліції та запровадження відповідальності за її невиконання. Минулого тижня за закон про цільовий дорожний фонд проголосувало 140 депутатів. А це основоположний закон для реформи автодору», – зазначив Андрій Пивоварський.

Також важливою умовою є приватизація державних підприємств. На думку Пивоварського, держпідприємства використовуються для виведення коштів на фінансування політичних партій і для депутатів особисто.

У стані ротацій: чи вдасться коаліції домовитися про переформатування Кабміну?У зв'язку з політичною кризою, яка з кожним днем набирає обертів, «Слово і Діло» вирішило розібратися, як будуть розвиватися події в Україні найближчим часом.

«Це (виведення коштів – Ред.) відбувається як на центральному рівні, так і на регіональному. Подивіться на список стратегічних держкомпаній. Там є компанія «Укрінтеравтосервіс». У ній немає нічого стратегічного, але на ній заробляють гроші. І тому я вже 14 місяців хочу й не можу поміняти керівника», – заявив міністр.

Крім того, Пивоварський хоче втілення в життя реформи адміністративних податків найближчого тижня. Він зазначив, що вчора, 8 лютого, члени Кабінету міністрів обговорили програму дій на 2016 рік, а також розробили умови, обов'язкові до виконання всіма гілками влади. В разі їх невиконання Кабмін повним складом піде у відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: