Кабмін хоче створити посаду заступника голови ОДА з питань децентралізації

Читать на русском
Уряд планує створити посаду заступника голови обласної державної адміністрації з питань децентралізації.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про запровадження ще однієї посади заступника голови обласної державної адміністрації, який відповідатиме за децентралізацію.

Про це на своїй прес-конференції повідомив міністр регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє «Слово і Діло».

«Урядом було ухвалено рішення про запровадження додаткової посади заступника голови обласної державної адміністрації з питань децентралізації», – зазначив він.

На переконання Зубка, набір на нову посаду держслужбовців має здійснюватися за участю представників Адміністрації Президента та Верховної Ради. Міністр зауважив, що ці заступники займатимуться питаннями децентралізації разом із регіональним Офісом реформ.

Зміни до Конституції в частині децентралізації: наслідки та спірні моменти«Слово і Діло» проаналізувало запропонований Президентом проект змін до Конституції України в частині децентралізації.

Раніше перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода заявив, що наразі повністю втілена фінансова децентралізація, яка вже довела свою ефективність. Він зазначив, що повноваження передаються у сфері архітектурно-будівельного контролю, адміністративних послуг. Негода також нагадав, що в Україні розпочався процес міжмуніципального співробітництва, активно почали об'єднуватися громади.

Водночас, за словами першого заступника міністра регіонального розвитку, цілісна реформа, всеохоплююча децентралізація не відбудеться без змін до Конституції, тому що без цього неможливо побудувати ефективне самоврядування на рівні областей і районів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: