Минулого року тютюновий акциз рекордно наповнив Держбюджет

Читать на русском
Протягом 2015 року фінансові надходження від реалізації тютюнових виробів перевищили аналогічний показник більш ніж на 4 млрд грн.

У 2015 році обсяг фінансових надходжень до Державного бюджету України від реалізаціі тютюнових виробів склав 22,2 млрд грн, що на 4 млрд грн більше, ніж у 2014 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на АЦ «Український центр контролю над тютюном».

У Центрі повідомляють, що зростання бюджетних надходжень вдалося досягти без збільшення кількості проданих в Україні сигарет. Так, обсяг реалізації сигарет в Україні в 2015 році залишився на рівні 2014 року й склав 73 млрд шт.

Протягом 2015 року фінансові надходження від реалізації тютюнових виробів перевищили аналогічний показник більш ніж на 4 млрд грн.
Джерело: АЦ «Український центр контролю над тютюном».

Аналітики центру відзначають, що збільшення бюджетних надходжень вдалося досягти за рахунок підвищення акцизних ставок на тютюнові вироби та підвищення мінімальної ціни на пачку сигарет.

Нагадаємо, в кінці минулого року генеральний директор національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал» Наталія Заболотна заявила, що на розвиток гуманітарної сфери країни має відраховуватися 10% надходжень від азартних ігор та 1% акцизу на тютюнові та алкогольні вироби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: