Демчишин домовився з Ахметовим про постачання вугілля на західноукраїнські ТЕС

Читать на русском
Наразі в рамках домовленостей фігурує 60-70 тис. тонн вугілля на місяць, які Львіввугілля буде постачати на станції ДТЕК Західенерго.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України домовилося про постачання палива з державної холдингової компанії «Львіввугілля» на теплоелектростанції «ДТЕК Західенерго» Ріната Ахметова в розмірі 60-70 тис. тонн вугілля на місяць.

Про це повідомив глава Міненерговугілля Володимир Демчишин, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«На сьогодні досягнута домовленість про покупку мінімум 60-70 тис. тонн вугілля з шахт цього регіону», – сказав він.

Міністр також зазначив, що в перспективі держхолдинг «Львіввугілля» може збільшити видобуток до 100-110 тис. тонн на місяць, але для цього необхідна фінансова підтримка держави.

Як раніше повідомлялося, Демчишин заявляв про несплату з боку енергохолдингу 100 тис. тонн вугілля, які були поставлені в 2015 році держшахтами львівсько-волинського кам'яновугільного басейну на станції «ДТЕК Західенерго», а також близько 80 тис. тонн – в 2016 році. Міненерго також висував на адресу «ДТЕК» звинувачення в зацікавленості в організації акцій протестів серед шахтарів у Західній Україні. У «ДТЕК» заяву Демчишина спростували.

Нагадаємо, що енергохолдинг «ДТЕК» вирішив відмовитися від закупівлі вугілля на державному підприємстві «Львіввугілля» з 14 січня. Тоді енергохолдинг відмовився купувати вугілля за ціною, запропонованою міністерством через зниження собівартості отриманої електроенергії, що не дозволить їй вимагати підвищення тарифів. За розрахунками НКРЕКУ, збільшення ціни на вугілля в тарифі для ТЕС до 1 500 грн/т, згідно з пропозицією «ДТЕК», збільшить оптову ринкову ціну на електроенергію і, відповідно, тариф для промисловості на 20%.

«ДТЕК Західенерго» – третя за величиною енергогенеруюча компанія України з встановленою потужністю 4 707,5 МВт (14,2% від загальної потужності електроенергетики країни). До складу компанії входять Бурштинська ТЕС, Ладижинська ТЕС і Добротвірська ТЕС, а також сервісні підприємства «Галременерго», «Львівенергоспецремонт», «Львівенергоавтотранс», «Західенергопоставка».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: