ПРООН залучає внутрішніх переселенців до реконструкції інфраструктури Донбасу

Читать на русском
ПРООН також встановлює функціонування місцевої влади в Донецькій і Луганській областях, відновлюючи послуги, які вона надає переселенцям і місцевим жителям.

Програма розвитку ООН планує залучити максимальну кількість внутрішніх переселенців до реконструкції інфраструктури Донецької та Луганської областей. Відповідний план зафіксований у програмі розвитку ООН в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на інтерв'ю директора ПРООН в Україні Янтомаса Хімстра «Українським новинам».

«Щойно гуманітарні потреби людей задоволені, з'являється програма відновлення. Дуже часто наступним кроком є ​​працевлаштування – це є ключовим для програм із відновлення нормального життя. Люди хочуть робити щось корисне та отримувати зарплату, а не стояти з простягнутою рукою за подачкою – до них повертається почуття власної гідності», – сказав він.

Альона ШкрумНародний депутат України
Шкрум пообіцяла сприяти поверненню переселенців та відбудові зруйнованих містСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

За словами глави ПРООН в Україні, одним з елементів програми розвитку є відновлення соціальної та соціально-економічної інфраструктури. На цьому етапі ПРООН розпочинає реконструкцію таких споруд, як лікарні, школи, системи водопостачання, трубопроводи та житло. Відновлення має відбувається так, щоб більшість людей були залучені до процесу.

«Наприклад, якщо є пошкоджена в результаті бойових дій лікарня на Донбасі, ми пропонуємо відновлювати її таким чином, щоб велика кількість людей була залучена до цієї роботи. Замість того, щоб укладати великі контракти для реконструкції та відновлення, ми використовуємо бригади робітників по 10-15 осіб», – сказав Хімстра. За його словами, Донбас дуже важко відновлювати, адже й до конфлікту він був регіоном із переважно індустріальною моделлю розвитку.

Хімстра додав, що ПРООН відновлює систему функціонування місцевої влади в Донецькій і Луганській областях, відновлюючи послуги, які вона надає переселенцям і місцевим жителям.

Нагадаємо, що Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування заявляє про затягування процесу відновлення інфраструктури Донбасу через збільшення кількості обстрілів з боку бойовиків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: