Норвегія виділить Україні майже $5 млн гуманітарної допомоги

Читать на русском
У Норвегії стурбовані ситуацією на сході України й у зв'язку з цим готують нову гуманітарну допомогу.

Заступник міністра закордонних справ Норвегії Туре Хаттрем заявив, що його уряд вирішив виділити майже 5 млн доларів Україні в якості гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на посольство Норвегії в Україні.

За його словами, ця допомога напряму пов'язана з кількістю внутрішньо переміщених осіб, а також із українською зимою. Хаттрем зазначив, що в таку погоду особливо вразливими є діти та люди похилого віку.

«Гуманітарна ситуація в низці регіонів України дуже серйозна. 5 млн людей потребують термінової допомоги, в тому числі 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб. Норвегія виділить 40 млн крон на допомогу Україні, щоб сприяти подоланню цієї важкої ситуації», – заявив він.

Половину цієї суми отримає Норвезька рада з питань біженців, представники якої займаються гуманітарними проблемами на сході України. Інша половина буде розділена між наступними організаціями: Міжнародним комітетом Червоного хреста, Міжнародною організацією з міграції, HALO Trust (британська благодійна та американська некомерційна організація, що займається знешкодженням наземних мін та боєприпасів) та Ocha (Управління з координації гуманітарних питань при ООН).

Порошенко попросив Червоний Хрест допомогти звільнити Савченко та СенцоваПрезидент України Петро Порошенко провів зустріч із президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Маурером.

«Конфлікт в Україні, як і раніше, дуже серйозний. Дуже важливо, щоб всі сторони виконували свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей і працювали в напрямку політичного рішення. Це буде моїм посланням українській владі під час візиту», – зазначив Хаттрем.

Як стверджують у посольстві, візит заступника міністра закордонних справ Норвегії відбудеться з 7 по 9 лютого. У центрі уваги буде конфлікт на Донбасі, гуманітарна ситуація та підтримка Норвегії у сфері реформ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: