Генпрокуратура порушила кримінальне провадження проти мера Запоріжжя

Читать на русском
Генпрокуратура порушила кримінальне провадження проти мера Запоріжжя Володимира Буряка за незаконне звільнення глави департаменту ЖКГ міста.
Володимир Буряк

Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження проти нинішнього мера Запоріжжя Володимира Буряка.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо.Свобода», Буряку інкримінують статтю 172 Кримінального кодексу України «Грубе порушення законодавства про працю».

Володимира Буряка звинувачують у незаконному звільненні глави департаменту ЖКГ запорізької міськради Валерія Безлепкіна.

Новоспечений мер Запоріжжя не впорався з негодою: 100 тис. містян залишилися без водиНовообраний міський голова Запоріжжя Володимир Буряк відкрив лік невиконаним обіцянкам. «Допомогли» йому в цьому несприятливі погодні умови, констатує «Слово і Діло».

Прес-секретар мера Запоріжжя Ольга Мішок заявила, що Безлепкін був звільнений на законних підставах. «Офіційно пана Безлепкіна про це було повідомлено, і також, як цього вимагає закон, йому була запропонована інша, вакантна на той час посада. Про що є лист, що пан Безлепкін ознайомився з цим наказом від 25 травня 2015 року», – сказала Мішок.

У Генпрокуратурі повідомляють також, що Буряка можуть притягнути до кримінальної відповідальності ще за однією справою – проти посадових осіб запорізької міськради та комбінату «Запоріжсталь». Представник ГПУ Владислав Куценко заявив, що підприємство підозрюється в несплаті коштів пайової участі на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Запоріжжя. Збитки бюджету міста оцінюються в 150 млн гривень.

«Хто саме із Запорізької міської ради - або керівник, або його заступники, або інші особи - це визначатимуть в процесі слідства, але згідно з повідомленням, яке надійшло до органів прокуратури, документи, на підставі, яких ми кримінальне провадження почали, там якраз йде посилання на керівництво комбінату «Запоріжсталь» і керівника Запорізької міської ради», – сказав Куценко.

Ольга Мішок своєю чергою спростувала заяву Куценка й заявила, що «з тих пір, як мером є Володимир Вікторович Буряк, не було жодного документа від «Запоріжсталі» - ані прохання, ані заяви, ані листа - нічого не було про проекти будівництва, що підпадало б під норми, власне, законодавства, згідно з яким виплачується пайовий внесок».

У ГПУ кажуть, що якщо Буряка визнають винним у незаконному звільненні директора департаменту ЖКГ міськради, то запорізькому меру загрожує позбавлення права обіймати посаду міського голови до трьох років або виправні роботи.

«Якщо суд обере друге покарання у вигляді 2 років виправних робіт, то запорожці зможуть спостерігати, як мер міста підмітає вулиці або підстригає газони», – підсумував Куценко.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», в грудні мер Запоріжжя Володимир Буряк пообіцяв, що місто зустріне зиму у всеозброєнні й комунального колапсу не станеться. Однак вже за місяць все сталося з точністю до навпаки: перша ж зимова негода продемонструвала неготовність комунальних служб міста до екстремальних ситуацій.

Всього Володимир Буряк на посаді міського голови Запоріжжя встиг дати 8 публічних обіцянок. Ознайомитися з тим, як виконують свої обов'язки його колеги з інших обласних центрів України, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: