Олега Сенцова відправили відбувати покарання в Якутію

Читать на русском
Український режисер Олег Сенцов відправлений етапом відбувати покарання в Якутію. Олександр Кольченко їде в Челябінськ.

Український режисер Олег Сенцов відправлений етапом відбувати покарання в Якутію. Олександр Кольченко, як і передбачалося, їде в Челябінськ.

Про це повідомила сестра Сенцова Наталія Каплан в Facebook, передає «Слово і Діло».

«За останніми агентурними даними, Олег все-таки їде до Якутії. Саша, як і передбачалося, до Челябінська. Як можемо, слідкуємо за етапом», – пише Каплан.

Як раніше повідомлялося, Олега Сенцова та Олександра Кольченка перевели до нового так званого «транзитного СІЗО» в Ростові-на-Дону. Після цього з'явилася інформація про те, що українського режисера відправляють в Іркутську область, а Кольченка – в Челябінську.

Відсилаючи незаконно засуджених у РФ українських політв'язнів до Сибіру, Росія повертається до практик ГУЛАГу. Про це написав у Твіттері глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс. «Найкращі» практики ГУЛАГу повертаються: Росія відсилає українських політичних в’язнів до Сибіру», – написав він.

Нагадаємо, що в серпні 2015 року Сенцов і Кольченко були незаконно засуджені російським судом. Олега Сенцова засуджено до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за «створення в Криму терористичної групи та організацію підпалу офісів місцевого відділення партії «Єдина Росія» та організації «Російська громада Криму», Олександра Кольченка - до 10 років «за співучасть у терористичному акті». У листопаді Верховний суд РФ постановив залишити без змін вирок Сенцову та Кольченку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: