Тарифи на газ і воду в Києві знову зростуть

Читать на русском
У найближчому майбутньому на киян чекає підвищення вартості послуг ЖКГ – тарифи на опалення в Києві зростуть на 13%, а на воду – на 11%.

У найближчому майбутньому на киян чекає підвищення вартості послуг ЖКГ – тарифи на опалення в Києві зростуть на 13%, а на воду – на 11%.

Про це заявив начальник Головного управління з питань цінової політики КМДА Василь Яструбинський, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Ділову столицю».

Таке різке підвищення вартості «комуналки» чиновник пояснює небажанням НКРЕКП співпрацювати з міською владою. При цьому Яструбинський підкреслив, що порядок встановлення тарифів на послуги ЖКГ викликає безліч питань.

«Якщо подивитися на два абсолютно однакових будинки, один з яких обладнаний лічильником тепла, то різниця в тарифах може доходити до 30-40%, а в деяких випадках – навіть до 50%. Хоча споживання у цих будинків абсолютно однакове», - говорить Яструбинський.

Нагадаємо, у квітні минулого року мер Києва Віталій Кличко заявив, що на вимогу столичної влади «Київенерго» встановить лічильники тепла в київських будинках до початку нового опалювального сезону.

До кінця 2015 року року в Києві планувалося встановити 4 тис. будинкових лічильників тепла (це 80% столичних будинків). Будинки, у яких не встигли встановити лічильники минулого року, Кличко пообіцяв обладнати в 2016 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: