Мінагрополітики підтримає фермерів за рахунок ЄБРР

Читать на русском
Міністерство аграрної політики та продовольства має намір залучити Європейський банк реконструкції і розвитку до сприяння українським фермерам.
Олексій Павленко

Міністерство аграрної політики та продовольства України має намір залучити кредит від ЄБРР на підтримку малих і середніх фермерських підприємств.

Як передає «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал», про це повідомив голова аграрного відомства Олексій Павленко на зустрічі з представниками ЄБРР.

«Міністерство зацікавлене в залученні ЄБРР до проектів фінансової підтримки малих і середніх аграрних підприємств. На 2016 рік запланована робота з розширення співпраці за такими напрямками: надання ЄБРР фінансової допомоги малим фермерам, підтримка в створенні кооперативів (studytoursin EU countries), посилення юридичної допомоги з питань переходу прав власності на землю та вдосконалення системи розподілу ризиків при фінансуванні ЄБРР проектів в агросекторі Україна», – заявив Олексій Павленко.

Міністр також зазначив, що минулого року аграрні компанії отримали від Банку кредитних ресурсів на загальну суму 300 млн дол. США, і додав, що ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в економіку України.

Нагадаємо, 30 січня міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко публічно повідомив про свій намір піти у відставку. Також раніше у відставку подали ще троє міністрів – глава МОЗ Квіташвілі, міністр інформполітики Стець і міністр економічного розвитку і торгівлі Абромавичус. Однак всі вони, окрім Абромавичуса, пізніше забрали свої заяви та залишилися на посадах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: