Експерт розповів, як російсько-турецький конфлікт позначиться на Україні

Читать на русском
Політолог поділився міркуваннями щодо російсько-турецького конфлікту, війни в Сирії та того, як це вплине на Україну.
Олег Волошин

У РФ друга армія світу й зараз вона показує, що готова до наступу на всіх напрямках, тому Україні не варто сподіватися на диво.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог-міжнародник Олег Волошин, аналізуючи російсько-турецький конфлікт, війну в Сирії та те, як це вплине на Україну.

В цій ситуації Україні не потрібно ні до чого готуватися. Важливо, що уряду потрібно покладати менше надій на те, що конфлікт РФ і Туреччини якимось дивним чином вплине на позиції РФ щодо Донбасу.

«Цього не буде. Це різні напрямки зовнішньої політики й у них достатньо ресурсів, тим більше, що Туреччина не межує з РФ і жодної необхідності захищатися від Туреччини у РФ немає. А контингент, розташований у Сирії, й так вже був там присутній, і жодним чином не пов'язаний із розміщенням військ РФ на українських кордонах», – пояснює він.

Як підкреслив експерт, вже розпочалися навчання на кордонах з Україною, і РФ демонструє, що її армія готова до бойових дій на всіх напрямках, в тому числі й на Донбасі.

Ердоган пообіцяв оприлюднити докази співпраці Росії з ІДТурецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Туреччина має докази того, що Росія торгує нафтою з «Ісламською державою».

«Це друга армія світу. В Сирії у них кілька десятків літаків, істотне угрупування, і там, напевно, найбільш боєздатні російські літаки. Щодо війни на Донбасі, то у нас взагалі ніхто воювати не готовий, максимум – стримувати їх», – розповідає Волошин.

Як зазначив фахівець, не варто забувати, що якщо зараз почнеться наступ бойовиків, то на Донбасі залишається кілька тисяч жителів, найманців, добровольців, які добре навчені та озброєні.

«Це не «Ісламська держава», яка не має танків. У цих хлопців є й танки, і артилерійські системи, і озброєння», – підкреслив Олег Волошин.

Нагадаємо, МЗС України вважає, що Туреччину необхідно залучити до формату «Женева плюс» у переговорах з РФ щодо Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: