Чи вплутається Туреччина у війну з РФ? Думка експерта

Читать на русском
Експерт проаналізував заяву Ердогана про готовність до будь-якого варіанту розвитку подій в Сирії та визнання Путіна окупантом.
Олег Волошин

Ердоган хоча й досить амбітний, але адекватний політик, і важко собі уявити, що в Анкарі наважаться воювати.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт-міжнародник Олег Волошин, аналізуючи інформацію про те, що Ердоган назвав Путіна окупантом і заявив про готовність до будь-якого варіанту розвитку подій в Сирії.

«Ердоган, звичайно, нагнітає. Це класична історія світової дипломатії в умовах, коли міжнародна система нагадує ситуацію кінця ХIХ і початку ХХ століття. Був такий термін – «дипломатія канонерок», коли озброєні гарматами кораблі використовувалися як фактор тиску та просування певних рішень», – розповідає експерт.

Російські війська ППО в Сирії«Слово і Діло» вирішило показати, яку територію покривають війська російської протиповітряної оборони в Сирії.

«Важко собі уявити, що лідер Туреччини вплутається у війну з РФ. Тим більше – самостійно нападе на російські війська. Таку ситуацію в НАТО навіть не розглядають. Також є 5 стаття, яка передбачає механізм консультацій і те, що напад на одну з країн-членів Альянсу буде розцінений, як напад на всіх, тому РФ також не збирається нападати на Туреччину», – пояснив Волошин.

Як вважає експерт, абсолютно однозначно, що будь-які міркування на тему світової війни – це дурниці, але це дійсно гра з вогнем, а введення військ РФ до Сирії призведе до бойових зіткнень з Туречиною. Можливо, це буде не прямо, але така ситуація гратиме на руку ісламським терористам.

«Ісламська держава» просто скористається конфліктами великих держав у своїх інтересах», – підкреслив Олег Волошин.

Нагадаємо, що президент і прем'єр-міністр Туреччини неодноразово критикували втручання Росії до сирійського конфлікту та звинувачували ВКС РФ у бомбардуваннх цивільних об'єктів і вбивствах мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: