У НАТО засудили ракетний запуск Північною Кореєю

Читать на русском
У НАТО різко засудили ракетні випробування Північної Кореї і закликали відмовитися від їх продовження.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг закликав Корейську народну демократичну республіку відмовитись від ракетних випробувань.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАТО.

За словами Столтенберга, дані ракетні випробування Північної Кореї порушують 5 рішень Ради безпеки ООН.

«Я рішуче засуджую запуск Північною Кореєю ракети з використанням балістичних ракетних технологій, який слідує за північнокорейським випробуванням ядерної зброї 6 січня. Цей запуск є прямим порушенням п'яти резолюцій РБ ООН, який неодноразово закликав КНДР припинити всі види діяльності, пов'язані з її програмою з балістичних ракет, відновити свої колишні зобов'язання щодо мораторію на запуск ракет і не робити ніяких нових ядерних випробувань або запусків з використанням технології балістичних ракет», - заявив генсек НАТО.

Він повідомив, що Північноатлантичний альянс закликає владу КНДР виконувати свої зобов'язання в рамках міжнародного права і не проводити ракетні запуски, а також утриматися від подальших провокацій.

Раніше стало відомо, що РБ ОНН збереться на екстрене засідання у неділю в зв'язку з запуском балістичної ракети Північної Кореї. У свою чергу, в ЄС заявили, що запуск Північною Кореєю ракети дальньої дії загрожує міжнародному миру і безпеці в регіоні.

Нагадаємо, вночі 7 лютого Північна Корея запустила балістичну ракету. Ракета була запущена близько 9 години за місцевим часом (2:30 ночі за Києвом) з космодрому «Cохе» на західному узбережжі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: