Москаль: на Закарпатті Держгеокадастр продав землю бійців АТО

Читать на русском
У Закарпатській ОДА розповіли про аферу, яку співробітники Держгеокадастру провели з землею бійців АТО.

Глава Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що виділену бійцям АТО землю, продали чиновники Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Закарпатської ОДА.

«На Закарпатті аферисти з Держгеокадастру, визнавши дерева об’єктами нерухомості, продали виділену АТО-шникам землю. Аферу виявили після того, як учасники АТО, котрим виділили землю, з’ясували, що ділянки вже продані іншим людям і прийшли скаржитися в обласну держадміністрацію», - йдеться у повідомленні.

За словами глави Закарпатської ОДА, виділена земля бійцям АТО знаходиться за межами населених пунктів і саме тому її виділило управління Держгеокадастру. Москаль повідомив, що коли учасники АТО прийшли оформляти документи на землю, то виявили, що ділянки продані іншим особам.

«Аферисти купили фруктові дерева, які ростуть на ділянці, а потім подали в Держгеокадастр документи, що хочуть приватизувати землю під цими деревами, які виступають об’єктами нерухомості! І Держгеокадастр дійсно визнає дерева об’єктами нерухомості, продає землю і вносить про це відомості в єдиний земельний кадастр. Це повний абсурд, але так зроблено», - заявив він.

Як стверджує глава ОДА, чиновник, який допоміг провести таку аферу, знаходиться на лікарняному. «Працівник Держгеокадастру, що провів цю оборудку, втік на лікарняний, але його немає ні в лікарні, ні дома. А люди ходять скаржитися в ОДА. Я цілком поділяю їхнє обурення, але вплинути безпосередньо на Держгеокадастр не можу, оскільки він напряму підпорядковується Києву», - пояснив Москаль.

Він також повідомив, що учасникам АТО тепер треба звертатися до правоохоронних органів для того, щоб вони скасували дане рішення Держгеокадастру через суд. Крім того, за словами Москаля, на Закарпатті це далеко не остання афера. Раніше так приватизували величезні виноградники у Виноградівському районі, визнавши об’єктами нерухомості виноградні кущі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: