Реінтеграція Донбасу: чи є план? Думка експерта

Читать на русском
Політолог поділився міркуваннями щодо реінтеграції Донбасу в Україні та відновлення регіону.

Поки у Києва все ще немає програми повернення Донбасу, державна політика в цій сфері просто відсутня.

Такої думки політолог, директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, повідомляє «Слово і Діло».

«Державна політика в цій сфері - це ізоляція цих територій від України, розривання соціальних, економічних, інформаційних, всіх живих зв'язків, ізоляція. Сьогодні політика України щодо Донбасу - це політика відторгнення, це не політика реінтеграції», - вважає він.

На думку Бортника, коли справа дійде все ж до практичного вирішення проблеми відновлення Донбасу, то відновлювати його перш за все повинні олігархи по обидві сторони конфлікту.

«Олігархи, які не змогли домовитися, коли конфлікт починався, які запустили цей маховик, а потім втратили над ним контроль», - пояснив політолог.

І додав, що фінансувати відновлення повинні також і міжнародні гравці, для яких Україна є сьогодні таким геополітичним полем для гри.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що мирний план врегулювання ситуації на Донбасі буде реалізованоСказано 8 липня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«У мене є величезні побоювання щодо того, що ті люди, які починали війну, не зможуть її завершити», - припустив експерт.

Додамо, що ще в 2014 році Президент України Петро Порошенко запевнив, що його мирний план буде реалізований в Луганську і Донецьку.

Крім того, пообіцяв залучити кілька десятків мільйонів доларів, фунтів і євро на рахунки спеціального фонду для відновлення інфраструктури Донбасу.

За його словами, США, Великобританія, Японія погодилися підтримати Україну, крім того, там будуть і кошти з українського бюджету, і благодійні внески.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: